Lista de workshop-uri

Cultura antreprenorială de la cercetarea teoretică la dezvoltarea de spin-off-uri prin transfer de tehnologie

Prezentarile workshopului:

Instituție gazdă:
Universitatea Politehnica din Timişoara

Coordonatori:
Conf.univ.dr. Ovidiu-Aurel Ghiuță Asociația pentru Educație Antreprenorială (AEA), Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (USV)
Profesor Alexander Manu, The Ontario College of Art and Design University, Canada
Conf.univ.dr. Silviu Vert, Universitatea Politehnica din Timişoara

Descriere:
În ultimii ani, valorizarea cercetării, culturii antreprenoriale și dezvoltarea de spinoff-uri au devenit din ce în ce mai importante pentru dezvoltarea economică și socială a societăților noastre. Aceste trei teme sunt strâns legate între ele și au un impact semnificativ asupra inovării și dezvoltării sustenabile.

Valorizarea cercetării reprezintă procesul de transformare a cercetării fundamentale în produse sau servicii cu valoare comercială sau socială. Acest proces necesită colaborarea dintre cercetători, companii și alte organizații din sectorul privat sau public.

Cultura antreprenorială este vitală pentru dezvoltarea economică și inovare. Aceasta reprezintă o mentalitate și o abordare inovatoare în dezvoltarea de produse sau servicii și în abordarea problemelor dintr-un mod creativ și inovator. Antreprenorii pot fi considerați motoarele economiei și ai inovației, ei aducând noi idei și produse pe piață, generând noi locuri de muncă și îmbunătățind viața comunităților.

Dezvoltarea spinoff-urilor este unul dintre cele mai eficiente moduri de a transfera rezultatele cercetării către piață. Spinoff-urile sunt companii înființate de cercetători care își folosesc expertiza și cercetarea pentru a dezvolta produse sau servicii inovatoare și cu valoare adăugată. Aceste companii pot fi un catalizator pentru dezvoltarea economică și inovare.

Având în vedere importanța acestor trei teme, organizarea unui workshop poate aduce beneficii semnificative pentru comunitate. Un astfel de eveniment ar putea să aducă împreună cercetători, antreprenori și reprezentanți ai sectorului privat și public, in Romania si din străinătate, pentru a discuta și a învăța unii de la alții. Participanții ar putea să împărtășească experiențe și să dezvolte noi relații de colaborare, care să contribuie la dezvoltarea comunității și la crearea de noi oportunități de afaceri, dar si la schimburi de bune practici intre ecosistemul local si cel internațional.

În concluzie, valorizarea cercetării, cultura antreprenorială și dezvoltarea spinoff-urilor sunt teme de o importanță crucială pentru dezvoltarea economică și socială a societăților noastre. Organizarea unui workshop pe aceste teme poate fi un mijloc eficient de a încuraja dezvoltarea inovației și de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunității.

Contact
Conf.univ.dr. Silviu Vert, Universitatea Politehnica din Timişoara
Email: silviu.vert@upt.ro

Locatie: 

Biblioteca UPT, Blvd. Vasile Pârvan Nr. 2B.
Sala M2 (etaj IV)

AGENDA WORKSHOP