Lista de workshop-uri

Geomatica – instrument fundamental în dezvoltarea durabilă locală și regională

Galeria de imagini

Instituție gazdă:
Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara

Coordonatori:
Prof.dr.ing. Cosmin Alin Popescu, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara
Prof.dr.ing Sorin Herban, Universitatea Politehnica Timișoara
Associate Professor Bogdan Strimbu, Oregon State University
Lec.univ.dr. Mircea Ardelean, Universitatea de Vest din Timișoara

Descriere:
Dezvoltarea explozivă a informaticii și a senzorilor din ultimele două decenii a condus la o descriere operațională și comprehensivă a mediului înconjurător folosind tehnici de teledetecție. Un loc special în reprezentarea mediului îl are geomatica, care încorporează tehnici moderne de teledetecție combinând scanări aeriene și terestre realizate cu ajutorul senzorilor activi și pasivi.

Scopul principal al acestui workshop este acela de a aduce împreună experții și specialiști în geomatică pentru a crea rețele de cercetare între cercetătorii din diaspora și din țară, a veni cu idei și soluții de procese, produse și servicii pentru analiza și managementul datelor spațiale.

În acest sens, metodologiile geomatice (în principal GIS și tehnicile de teledetecție) pot oferi instrumente pentru monitorizarea și investigarea dinamicii proceselor complexe de mediu în condițiile schimbărilor climatice precum și furnizarea de instrumente decizionale.

Astfel de fenomene includ dezvoltarea urbană, degradarea solului, utilizarea sustenabilă a pădurii, modificările acoperirii solului, dinamica peisajului și a pădurilor  etc., toate concentrate pentru o dezvoltare durabilă a zonelor urbane și rurale, precum și a regiunilor transnaționale. Workshop-ul propus va aduna contribuitori inovatori și originali din domenii de cercetare care au ca temă centrală dezvoltarea durabilă în condițiile schimbărilor climatice precum și a paradigmelor metodologice și sociale.

Contact:
Asist.univ.dr.ing. George Popescu, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara
Email: george.popescu@usab-tm.ro

Locatie: 

Clădirea bibliotecii Universitatii de Stiintele Vietii “Regele Mihai I” Timișoara, Sala Senatului, et.1

AGENDA WORKSHOP